IMG 7113 edited
– Forventningsfulle studenter første studiedag. Foto: Sunniva Fuglestveit

En etterlengtet studiestart

Etter et annerledes år har endelig tomme klasserom, tom matsal og tomt kapell blitt fylt med engasjerte studenter og forelesere, nye gode samtaler over lunsjbordet og et faglig, sosialt og åndelig fellesskap.

Det var et gledelig syn som møtte de ansatte sist torsdag (12.aug) når FIH endelig etter en lang digital vår fylte hallen med nye og gamle studenter. På FIH er vi glade for, og stolte av, at studentene våre trives godt, men det er ingen tvil om at det siste året har vært utfordrende, både for studenter og forelesere. Dermed var det ekstra stor glede da vi skjønte at dette kunne bli et semester med fysisk tilstedeværelse igjen. Den faglige samtalen i klasserommet, det sosiale samværet i matsalen, å kunne samles til andakt og bønn, dette har vi ventet lenge på!

I år kan vi glede oss over så mange som 85 nye studenter på bachelorstudier ved avdelingen i Oslo og 25 bachelorstudenter i Aarhus. På masternivå har hele 14 takket ja til studieplass. På årstudiene har vi 160 nettstudenter og ca 40 campusstudenter. Vi har fortsatt noen ledige studieplasser, og dersom du ønsker (eller kjenner noen som ønsker) å studere teologi eller religion, er du/de hjertelig velkommen. Søknad til enkeltemnestudier eller studier på mastergradsnivå skjer via lokalt opptak, resten går via ledige studieplasser på Samordna opptak.

Vi ønsker alle nye og gamle studenter velkommen tilbake! FIH er menneskene som jobber og studerer her, og ingen «eier» skolen mer enn dere studenter.