Dan dimmock 3mt71 MK Gj Q0 unsplash

Meld deg på FIHs symposium «Religious Freedom and Forced Faith»

Symposiet er åpent for alle, og har som mål å fokusere på spørsmål som sosial kontroll, religiøs tvang og forfølgelse, multireligiøs sameksistens, kristen misjon og religionsfrihet.

22. og 23. september arrangerer Fjellhaug en fagsamling med fokus på religionsfrihet og religiøs forfølgelse. Overskrift for samlingen er “Religious Freedom and Forced Faith”. Religionsfrihet og religiøs forfølgelse har siden 2019 vært utgangspunkt for et institusjonelt forskningsprosjekt ved FIH. Under symposiet vil vi ha med oss historikere, jurister, samfunnsvitere og teologer fra Norge, Danmark, USA, Tyskland, Georgia og Belgia.

Hovedbidragsyterne Christof Sauer, Todd Huizinga, Frode Ulvund og Ingunn Folkestad Breistein, vil blant annet ta oss med inn i utfordringer knyttet til spørsmål om religiøstvang og forfølgelse, FN og vestens rolle i tematikken, med et historisk utgangspunkt vil vi få høre om religiøs fremmedhet i Skandinavia, og religionsfrihet som historisk arv fra frikirkene.

Foruten hovedforedragene vil det også være en rekke andre kortere bidrag hvor forskere fra FIHs avdelinger Oslo og Danmark, og forskere fra blant annet Universitet i Aarhus, ETF Leuven, FTH Giessen, Stefanus Alliansen International og International Institute for Religious Freedom vil fremlegge papers. Etter foredragene vil det være noe tid for spørsmål og samtale.

Symposiet er åpent for alle som har interesse for temaet religionsfrihet og tvang til tro. Her er både forskere, studenter, tidligere studenter og andre hjertelig velkomne til å delta. Det er gratis å delta, men du må melde deg på.

Mat: Måltider kan kjøpes separat. Frokost koster 50 nok, lunsj 90 nok og middag 140 nok.

Overnatting: Fjellhaug har noen få ledige rom. Disse kan bookes ved å huke av i påmeldingskjemaet. Enkeltrom koster (dette inkluderer frokost) 550kr, dobbelt 750kr.