Sven Morten Kjølleberg er diakon ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Han er ansvarlig for mye av det sosiale som skjer ved Fjellhaug. Her en noen gode råd om hvordan du som student kan få en best mulig start på semesteret.

Trebarnspappa

Når Sven Morten ikke arbeider som diakon tilbringer han mye tid med familien. Som trebarnspappa er det ingen tvil om at dagene kan bli travle innimellom. Hva gjør du når du ikke er høgskolediakon?

- Jeg er far til tre små barn i alderen 1-3 år, så det første som dukker opp i hodet er at jeg tilbringer mye fritid med små barn. Så er jeg glad i å ha noen små prosjekter i hjemmet. Å bruke hendene til å bygge noe gir en slags mental avkobling for meg, forteller han.

Ny tilværelse

Kanskje er du som er ny student litt spent på hvordan dette skal gå. Jeg spør Sven Morten om han har noen ord til deg som er student for første gang.

- Dette kan fort gå bra! Under studiestart kan det være greit å huske at medstudenten ved siden av deg sannsynligvis er like spent som du. Ingen forventer at du kan alt eller vet alt om å være student. Alle trenger litt tid til å finne ut av en ny tilværelse.

Åndelig og sosialt

Ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole har vi fadderuke med ulike aktiviteter og mange muligheter for å ha fellesskap. Sven Morten har noen gode råd for å få en best mulig studiestart på Fjellhaug både åndelig og sosialt.

- Benytt deg av de tilbudene som er - også om det koster deg litt! Bli med på de planlagte samlingene vil tilbyr som høyskole og grip de mulighetene som kommer når du begynner å bli kjent med nye medstudenter.

Velkommen til samtale

Alle studenter på Fjellhaug har tilgang til samtaler hos diakonen. Når kan man snakke med en diakon, og i hvilken situasjon kan man ha nytte av en slik samtale?

- Diakonen kan du snakke med akkurat når du vil. Jeg tenker det er mye bedre å lufte litt frustrasjon eller utfordringer i livet før det oppleves uoverkommelig. I hvilke situasjoner det er nyttig er veldig individuelt. Noen vil ha samtaler fordi de opplever en konkret utfordring, noen vil bare lufte tanker de har, mens andre vil utfordre seg selv på en konkret måte. Så situasjonene og samtalene er veldig ulike fra student til student. Og det er bra! Så setter jeg alltid pris på når noen studenter kommer innom bare for å fortelle noe eller oppdatere meg på en situasjon. Senest i går hadde jeg en tidligere student innom kontoret som fortalte meg en hysterisk morsom historie. Det gjorde dagen min bedre!

Beste minne

Studietiden er mer enn forelesninger og eksamener. Sven Morten forteller om sitt beste minne fra sin egen studietid.

- Et av de er fra fredag 13. april 2012. Da hadde vi hatt eksamen i gresk etter noen intense måneder med språklæring. På kvelden feiret noen av oss med indisk mat på en restaurant. Vi fikk flere blikk som tilsa at støynivået var altfor høyt rundt vårt bord, men det prellet av i gleden over å ha mestret og fullført, forteller Sven Morten.

Jesus kan virke gjennom oss

Jeg spør om Sven Morten har et favoritt-bibelvers vi kan ta med oss inn i semesteret.

- Jeg er dårlig på sånne favoritt-vers, men jeg er glad i vers som sier noe om at vi er avhengige av Jesus, at han er med hver dag uansett hva vi går gjennom og at han kan virke gjennom oss, for eksempel sånn som Johannes 15,5: «Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg, og jeg i ham, han bærer mye frukt. For uten meg kan dere intet gjøre.»