Markerte reformasjonsjubileet

Søk studieplass

NLM og Fjellhaug Internasjonale Høgskole markerte 500-årsjubileet for reformasjonen med miniforedrag og fest.

Gjennom oktober måned har ansatte ved NLM, ansatte og studenter ved FIH, og andre interesserte samlet seg i auditoriet på Fjellhaug tirsdager og torsdager for å markere at det i år er 500 år siden Martin Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandelen på en kirkedør i Wittenberg. 6 miniforedrag har belyst og aktualisert flere sider av både Luther og reformasjonen. De ulike foredragene har tatt for seg både luthers mer ukjente og problematiske sider, misjonstanken i luthersk perspektiv og luthersk teologis egenart.

Som en avslutning på markeringen arrangerte studentrådet ved FIH en festaften 31. oktober. Ca 140 stykker var samlet til middag og møte. Kvelden inneholdt opplesning av de 95 tesene, intervju med fokus på hva Luthersk lære har betydd for enkeltpersoner, tale av Sverre Bøe med temaet Hvorfor trenger vi en nådig Gud, og felles avslutning med bål i kveldsmørket.

 

Dersom du ønsker å se noen av de 6 miniforedragene kan du følge linken under for å komme til hvert enkelt foredrag.

5 ting du ikke visste om Luther. Per Sigve Særheim, lærer ved Bibelskolen i Grimstad. (Se opptak av foredraget her)

Den problematiske Luther. Hvordan forholde seg til Luthers problematiske utsagn og hva er den autoritative Luther for oss i dag? Kenneth Ellefsen, høgskolelektor ved FIH. (Se opptak av foredraget her)

Inspirerte Luther egentlig til misjon? Frank-Ole Thoresen, rektor ved FIH. (Se opptak av foredraget her)

Arven fra Luther. La Luther grunnlaget for sekularisering og liberal teologi? Arne Helge Teigen, førsteamanuensis ved FIH. (Se opptak av foredraget her)

Derfor er jeg stolt over å være luthersk. Gunn Andersson, lærer og tidligere misjonær i Mongolia. (Se opptak av foredraget her)

Kan vi avslutte reformasjonen? Den katolske kirke da og nå – hvor stor er forskjellen? Espen Ottosen, informasjonsleder i NLM. (Se opptak av foredraget her)

Takk til alle som bidro til en fin markering av reformasjonen gjennom oktober måned!