Frank Ole Thoresen april 2024 (smal)

Fjellhaug i norgestoppen for forskningspublisering


Nylig offentliggjorde Khrono (nyhetsavis for høyere utdanning og forskning) oversikt over publiseringspoeng pr. vitenskapelig ansatte for alle landets universiteter og høyskoler.

Oversikten viser at Fjellhaug Internasjonale Høgskole leverer i 2023 1,62 publiseringspoeng per faglig ansatt. Det er fjerde høyest blant alle, offentlige som private institusjoner.

Øverst på oversikten er MF Vitenskapelige høyskole med 2,5 publiseringspoeng i snitt per faglige årsverk. Deretter følger Norges idrettshøgskole (1,70) og Universitetet i Oslo (1,69). På plassen bak Fjellhaug finner vi Ansgar Høyskole.

Tidligere har finansieringssystemet for universiteter og høyskoler gitt økonomisk uttelling for publisering av forskning. Dette videreføres ikke, men selv om denne indikatoren forsvinner, skal man fortsette å telle poeng.

Fjellhaugrektor Frank Ole Thoresen er glad over resultatene:

- Det er flott å registrere at vi hadde et godt år med forskningspublisering i 2023. Tallene for mindre institusjoner vil variere litt fra år til år, avhengig av f.eks. når noen fullfører større bokprosjekter. FIH har med jevne mellomrom vært blant de mestproduserende institusjonene i landet. Det understreker at en liten institusjon med begrensede ressurser kan opprettholde høy kvalitet. Ikke minst vitner det om dyktige og engasjerte medarbeidere