Bursdagsmarkering for FIH Simon Berg
– av: Simon Berg

Hurra for deg som fyller ditt ett hundre og tjuefemte år!

I dag har Fjellhaug fødselsdag. Den 22. august i 1898 var det første kullet på misjonsskolen nemlig klare for sin aller første skoledag.

At Fjellhaug kan skilte med en slik alder er resultatet av menneskers kjærlighet til evangeliet, menneskers lidenskap for misjon, menneskers ønsker om å lære mer om Bibelen, og menneskers frivillige innsatts, økonomiske støtte og bønner. Fjellhaug har alltid vært et fellesprosjekt, og vi er stolte av å være en del av en større sammenheng. Ingen eier skolen mer enn alle dere som bruker og en gang har brukt den.

Fjellhaug startet med en gjeng på ti ungdommer som hadde fått et kall, et kall til å dele evangeliet om Jesus til befolkningen i Kina. I dag representere Fjellhaug et av de største bibelfaglige miljøene i Skandinavia, og utdanner mennesker til tjeneste og misjon til alle kontinenter. Det er en jubilant å være stolt av!

At Fjellhaug i år markere 125 år, har vi allerede markert på ulike måter, og det skal vi fortsette med (se oversikt nederst). Men på selve dagen i dag var det naturligvis på sin plass med en skikkelig bursdagskake og en hilsen fra rektor Frank-Ole Thoresen.

Thoresen minnet de fremmøtte om den sterke misjonsradikaliteten som pulserer i årene til Fjellhaug og hvordan dette, tross skiftende tider, er en arv som skolen fortsatt er sterkt preget av.

Det har skjedd mye på Fjellhaug på 125 år, men arven bærere vi med oss. Teologisk opplæring bygget på tillit til Bibelen, kjærlighet til mennesker og brann for misjon. På dette fundamentet ble skolen bygget, og på dette fundamentet skal skolen leve og bygges videre på.

Slik markeres Fjellhaugs jubileumsår videre:

Videoer om Fjellhaugs historie

Vi syns Fjellhaugs historie er vel verdt å fortelle, og derfor har vi laget en serie med videoer som gir små glimt inn i ulike tiår på Fjellhaug. Disse videoene vil publiseres jevnlig gjennom resten av 2023. I dag publiserer vi den andre videoen i serien. Du kan se videoene på Fjellhaug sin hjemmeside (gå til «Om FIH» og «Se vår historie») eller Facebook.

Jubileumsfest 21. oktober

Lørdag 21. oktober inviterer vi alle til en stor bursdagfest på Fjellhaug. Det blir seminarer, god mat, festmøte og konsert. Det kreves ingen forhåndspåmelding, men gjerne trykk skal på Facebook-arrangementet som heter «Fjellhaug feirer 125 år».

Giveraksjonen 1000 gir 125

I forbindelse med at Fjellhaug i år har bursdag starter vi også en giveraksjon. Vi vil sikre at enda flere mennesker kan bli utrustet til tjeneste i samfunnet og i kirke og misjon også de neste 125 årene.

Hvis du kjenner at du har lyst til å bidra til dette er du hjertelig velkommen til å gi en enkeltgave eller bli fastgiver. Scann QR-koden for å komme direkte til giversiden.