Menighetsplanteren

28-åringen er oppvokst på Klepp i Rogaland, men har kommet til en erkjennelse av at nå er Oslo «hjemme». Etter en mastergrad på Fjellhaug, og en menighetsplanting på Tøyen i Oslo begynner han altså å slå litt røtter.

Vitalkirken

‒ Ønsket med menighetsplanting er at vi på den måten kan nå nye med budskapet om Jesus, sier han om menigheten NLM Vitalkirken hvor han nå jobber som pastor og menighetsplanter. Etter noen år med samlinger i mindre grupper, og bibelstudier, hadde de sin første offentlige gudstjeneste på Tøyen i Oslo den 6.september i år.

‒ Vi ønsker å være en kirke som planter nye kirker, og stadig nå ut til byen og landet vårt med det budskapet som vi tror vårt land trenger.

Hovland er bare så vidt kommet i gang med planene sin om menighetsplantinger. Han ønsker å motivere andre, og er en ressurs NLM vil bruke for at flere menigheter skal plantes på nye steder. Han trives godt med både forkynnelse og undervisning.

‒ I tjenesten får jeg møte mennesker i ulike faser i livet, og jeg får brukt mine gaver til å tjene andre.

Læring og vennskap

Når Harald skal si noe om årene på Fjellhaug bruker han ordet fantastisk. Han sier han lærte utrolig mye, og at det også preger hvordan han forkynner og møter mennesker i dag.

­ ‒ Teologien har gitt meg en dypere forståelse av hvem Gud er og hvem vi er i Kristus, forteller han.

Han har fått mange gode venner på Fjellhaug, og han har satt stor pris på lærerne. Han opplevde at lærerne tok studentene alvorlig, og virkelig ønsket å hjelpe og veilede elevene.

Han vil i hvert fall aldri glemme Kenneth Ellefsen sin entusiastiske undervisning og guiding under en studietur i Roma.

‒ Mer entusiasme over gamle bygninger har i hvert fall ikke jeg sett før, sier han, og det er nok flere som kan se det for seg.