Semesterstart og nye studenter

Søk studieplass

Onsdag 15. august markerte vi ved FIH at høstsemesteret 2018 offisielt er i gang.

Tradisjonen tro samlet vi studenter og ansatte til semesteråpning i auditoriet her på Fjellhaug. Timelærer Olav Brennsæter spilte et stykke av Grieg som preludium før rektor Frank-Ole Thoresen holdt et motiverende innlegg med fokus på endring. Han poengterte at ved FIH er det et ønske at studentene skal endres og vokse gjennom læring. Videre håpte rektor at studentene vil tillate de ansatte å vandre sammen med dem gjennom spørsmål og læring.

Øyvind Håbrekke, faglig leder i tankesmien Skaperkraft, var inviter som gjest for å holde åpningsforelesning. Håbrekke kom med tre oppfordringer til studentene:

  • Still spørsmål. Å stille spørsmål handler både om å lære, men og om å utfordre. Det er ved å stille de enkle spørsmålene vi lærer mest.
  • Ta plass. Hvis du lurer på hvor viktig du er i den verden du lever, så er du viktigere enn du tror, var Håbrekkes oppmuntring til studentene.
  • Forsvar friheten. Håbrekke løftet frem at det er viktigere enn på lenge å løfte frem demokratiet og friheten det bringer med domstolenes uavhengighet og medienes pressefrihet.

Håbrekke har nylig utgitt boka Den liberale familien og gav i sin forelesning et innblikk i hvorfor han mener statens avgrensede makt i dag utvides, mens familiens frihet innskrenkes.

Etter en inspirerende semesteråpning tok studenter og ansatte turen videre til Malmøya, en øy like utenfor Oslo. Der ble det tid til å spise en god lunsj og bli bedre kjent.

Vi gleder oss over både nye og gamle studenter som nå er i gang med et nytt semester. FIH ligger an til å få rekordhøyt antall studenter. Det endelige tallet er ikke klart ettersom noen studenter ikke har ankommet Fjellhaug enda, og det fortsatt er mulig å søke seg inn som studenten.

Vi går et spennende semester i møte med tanke på helt nye nettstudier, og en ny gruppe studenter ved vårt engelspråklige studie Bible, Ministry and Mission.