Studietur som gjør inntrykk

Søk studieplass

Den siste måneden har 19 studenter fra ulike årsstudier ved Fjellhaug vært på studietur i Kenya. Turen tilbys hvert år i forbindelse med emnet RLE 1004 Verdensreligioner. I løpet av ukene på tur blir vi kjent med mange ulike steder, mennesker, dyr (både veldig små og veldig store) og religioner.

Et høydepunkt mange løfter frem fra årets tur var et besøk i Pokot i Vest-Kenya. Her har det arbeidet norske misjonærer i flere tiår. En av disse er Fjellhauglærer Erling Lundeby som er reiseleder på turen. Han kunne introdusere oss for folk, kultur og mange eventyrlige historier om opplevelser fra hverdagen der. Blant annet reiste vi til landsbyen Sekerr der vi fikk besøke skole, klinikk og kirke. Vi ble særlig imponert over gjestfriheten og åpenheten hos alle vi møtte.

En ganske annerledes opplevelse var noen uker senere, på kysten av Kenya i nærheten av Mombasa. Da var også generalsekretær i NLM, Øyvind Åsland, sammen med oss. Han og familien har bodd i området i flere år. På kysten fokuserer vi på å bli kjent med folkeislam. Vi fikk blant annet besøke et sted der det nettopp var gjennomført en ofring som skulle påkalle åndelige krefter for å hjelpe ei kvinne til å bli gravid. Dette er fremmed for nordmenn og gjør inntrykk, og det er spennende å kunne møte det vi ellers bare leser om så ferskt og ekte.

Tekst: Ingebjørg Nandrup
Foto: Kristian Paulsen og Erling Lundeby