Tar bachelor på deltid ved siden av jobb

Søk studieplass

Hvem er du og hva gjør du?

Mitt navn er Anders Salte, 29 år gammel, gift med Synnøve og jobber til daglig som oppmålingsingeniør. Jeg har siden 2014 studert Bachelor i teologi og misjon som deltidsstudent ved Fjellhaug Internasjonale høyskole.

Hvorfor Fjellhaug Internasjonale høgskole?

Kona mi og jeg flyttet til Budapest på grunn av medisinstudiene hennes og som bondesønn i en storby måtte jeg ha noe å finne på. Jeg er oppvokst i et kristent hjem på Vestlandet, men følte at om jeg skulle tro på det jeg hadde lært fra jeg var liten av, ville jeg undersøke hva det innebar selv og vite at det vi trodde holdt vann. Fjellhaug hadde et bra opplegg for deltidsstudenter og virket til å ha bra nivå på undervisning og forelesere. Jeg startet derfor på årstudium i kristendomskunnskap og trivdes så godt med det at jeg etter et halvt år søkte om overgang til Bachelor i Teologi og Misjon.

Både skolen og arbeidsgiveren min er begge veldig fleksible slik at jeg har kunnet kombinere studiet med jobb.

Hvordan har det fungert å kombinere jobb med studie på Fjellhaug?

Det har for min del fungert veldig greit, men det er til tider travelt, særlig i eksamensperiodene. Om man jobber jevnt med studiene gjennom semesteret går det bra. I tillegg har arbeidsgiveren min lagt til rette min arbeidsrotasjon, slik at jeg har hatt fri under eksamenstiden. Fjellhaug har også på sin side lagt til rette for at jeg kunne avlegge eksamener eksternt på Fjelltun Bibelskole i Stavanger.

Har du tatt hele studiet uten å følge undervisning?

Nei, i 5 semester har jeg vært på Fjellhaug og deltatt i undervisning i nytestamentlig gresk. For min del var dette emnet så stort og omfattende at det ville bli utfordrende å ta uten å følge undervisningen. Men utenom det semesteret har jeg tatt hele studiet uten å delta i undervisningen.

Hva er ditt beste øyeblikk/minne fra Fjellhaug?

Det beste med Fjellhaug er at man når som helst kan stikke hode innom på et lærerkontor eller sende en mail til en lærer med et spørsmål man måtte ha, og få et fyldig og godt svar hver gang.