Temadag om debattkultur

Søk studieplass

Etter initiativ fra studentrådet gikk temadag med fokus på debattkultur av stabelen ved FIH onsdag 3. oktober. Daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland, kom på besøk og hadde 11 gode punkter om hva som skaper en god debattkultur.

– Denne dagen er en anledning til personlig refleksjon over hvordan jeg uttrykker meg og om det tjener til god debattkultur, åpnet studentrådsleder Kristian Bønes Yndestad.

Studentrådet har sammen med Læringsmiljøutvalget ved FIH jobbet med tematikken i ca et år. Det arbeidet ledet frem til en temadag om debattkultur som gikk av stabelen onsdag 3. oktober. Blant bidragsyterne var allerede nevnte Jarle Haugland fra Tro & Medier, samt studenter og ansatte. Innleggene varierte fra egne erfaringer i møte med debatt og det å være student ved FIH, til asymetriske forhold, maktspråk og blindsoner.

Det handler om Guds ære, sa Haugland da han begynte på sitt foredrag. Deretter fortsatte han med 10 gode punkter for å gi et innblikk i hva som skaper god debattkultur. Å være nysgjerrig og lydhør var noen av dem, men også det å søke sannhet og at en debattant er mer enn sine meninger kom med på listen. En god gjeng med både studenter og ansatte fikk komme med spørsmål og innspill, før dagen avsluttet med samtaler i grupper. Der fikk de som var med på temadagen diskutere hva man bet seg merke i, dele erfaringer, og snakke om hva man selv kan gjøre for å skape god debattkultur.

– Vi er her for å lære. Det innebærer å få lov til å prøve og feile, sa en student i sitt innlegg.

Flere ganger ble viktigheten av å ikke være så redde for å si feil at man ender opp med å ikke si noe i det hele tatt, påpekt. Den utfordringen tar vi med oss videre her ved FIH.