Ungdomsarbeideren

Ungdomsarbeideren

Rune Espevik sier han fikk drømmejobben etter han var ferdig med mastergraden på Fjellhaug. Som miljøteamleder på Drottningborg og ungdomsleder i menighet får han bruk for studiene sine.

Tekst Helge Dagsland

Foto: privat

Rune er 29 år og var ferdig på Fjellhaug i 2017. Han har også studert Kommunikasjon og livssyn, og et årstudium i kristen sjelesorg. Nå bor han i Grimstad.

De gode samtalene

­‒­ Studietiden på Fjellhaug var en fantastisk tid! forteller han entusiastisk, og legger til at han er takknemlig for at lærerne ga ham god starthjelp som student. Og det er studiemiljøet og de gode samtalene, både i lunsjen og på lesesalen, som blir trukket frem når han tenker tilbake på studietiden.

‒ Det var spennende og lærerike samtaler om teologi og teologiske spørsmål, personlige ting og en god dose med tull og vas, sier han.

Skole og menighet

Nå jobber Rune som miljøteamleder på Drotningborg vgs, og stortrives med det.

­‒ Jeg har drømmejobben»! sier han ubeskjedent, og forteller om privilegiene han har med å organisere bibelgrupper for 180 elever, gå sammen med ungdommer i ett-tre år, og være en del av livet deres.

I tillegg har han en stilling som ungdomsleder i Misjonssalen i Grimstad. Her har ansvar for ungdomsarbeidet, undervisning og noe forkynnelse. Og selv om han ikke trodde at han ville like å jobbe i menighet, så trives han med det også.

‒ Det er spennende å få jobbe i en menighet som samler stort sett alle aldere. Her skal man både gi åndelig mat, utruste og sende ut.

Teologisk ballast

Han innrømmer med et smil at han ikke alltid fikk lest så mye som han skulle ønsket, og forteller at han en gang ble reddet av ekstern sensor på en eksamen

­‒ Etterpå ble jeg invitert på fagansvarlig lærer sitt kontor, og han sa til meg at han mente karakteren var feil, men at sensor hadde brukt sitt veto. Jeg måtte innrømme at jeg var enig med faglærer, og måtte love å jobbe bedre med fagene. Det mener jeg at jeg har holdt.

For det kan være mange vanskelige spørsmål som kommer opp i ungdomsarbeid, og Rune er glad for at han har en mastergrad i teologi. Det hender rett som det er at han får spørsmål om vanskelige teologiske tema.

­‒ Jeg opplever jeg å ha mye bedre forutsetninger for å stå i de utfordringene fordi jeg har tatt en master i teologi og misjon, sier han og legger til at tiden på Fjellhaug ga ham stor respekt for at det er den levende Guds ord han får lov å jobbe med, avslutter han.